Erkend dealer

Kozijnen

Kunststof kozijnen van ALKU, voor een leven lang zorgeloos genieten. Ons land staat bekend om mooie en vooral zichtbaar aanwezige kozijnen. Of het nu gaat om moderne gebouwen of een klassieke stijl woning, kozijnen dragen bij aan de uitstraling van uw gevel.

Met kunststof kozijnen van ALKU kunt u uw persoonlijke wensen helemaal vormgeven. Het ALKU-programma sluit altijd aan bij uw smaak en type woning. Vrijwel alle ontwerpen en indelingen zijn mogelijk, ook in bijzondere vormen zoals getoogde, ronde en afwijkende hoeken. ALKU kunststof kozijnen zijn leverbaar in meerdere profielseries met het 74 mm vlak profiel en 115mm verdiept profiel als speerpunten. Wat uw keuze ook is, steeds optimaal energiebesparend, met een oneindig lange levensduur, inbraakwerend, betaalbaar, onderhoudsarm en in vele kleuren leverbaar.

 

Blokprofiel Quadra

Elegante hoekverbindingen die haaks op elkaar staan zorgen ervoor dat het nauwelijks van echte houten kozijnen te onderscheiden is. Dit blokprofiel wordt in Nederland het meest toegepast en is enkel uitvoerbaar in een rechte haakse verbinding.

Net zoals de Alira is de quadra een verdiept kozijnprofiel. De quadra is ons dikste profiel en daarom onze beste isoleerder. Ook is dit profiel verstevigd met extra staal, wat ervoor zorgt dat uw kozijnen niet vervormen en extra inbraakwerend zijn!

Bij het quadraprofiel is IKD-technologie toepasbaar.

 


Schuinprofiel Alira

Het Alira profiel is een diep kozijnprofiel, net als de Quadra. De Alira loopt echter schuin af, waardoor deze aan de voorzijde wat minder blokkig oogt dan de Quadra. Door de schuine profielen heeft Alira het smalle aanzicht van traditionele, houten kozijnen.

Het Alira profiel is verstevigd met extra staal, wat ervoor zorgt dat uw kozijnen niet vervormen en extra inbraakwerend zijn!

Bij het Aliraprofiel is IKD-technologie toepasbaar.

 


Vlakprofiel Plano

Het Plano profiel is de klassieker onder de profielen, door zijn simpele en strakke vormen een slank en modern uiterlijk. Het is even breed als Quadra en Alira, maar minder diep. De Plano is nog altijd even strak als bij zijn introductie, maar inmiddels is deze voorzien van de modernste technologieën.

Het Plano profiel is al sinds jaar en dag een vertrouwde keuze.

 


Slankprofiel Magro

Maak kennis met het kleine zusje van Plano. Rank en slank, een uitstraling die perfect past bij moderne woningen. Bovendien zorgt Magro voor een optimale lichtinval. Dankzij haar slanke, subtiele en algemeen supermooie ontwerp past zij perfect bij nieuwe woningen en renovaties.

 


Kleuren & Houtnerf

Acrylcolor

Acrylcolor geeft je deur een aluminum look & feel. Perfect voor een moderne woning of om uw huidige woning dat echte moderne, strakke en gelikte gevoel te geven. Ook beschermt Acrylcolor de deur door een supersterke krasvaste kleurlaag aan te brengen die ook nog eens warmtewerend is! Beschikbaar in onderstaande 8 kleuren.

Houtnerf & RealWood®

Wat is een houtnerfstructuur?
Houtnerfstructuur is net als gewone kunststof van nature glad, het verschil zit in een krasvaste folie die wordt aangebracht. Hierdoor krijgt uw deur de look & feel van echt hout!

Houtnerf
Door de kunststofstructuur aan te brengen op uw deur krijgt uw deur de huiselijke uitstraling van echt hout! En dit allemaal zonder te schuren, schilderen of het wederkerende onderhoud wat daarbij hoort. Beschikbaar in onderstaande 20 kleuren.

RealWood®

RealWood® is een folie dat nog meer op hout lijkt als de gebruikelijke houtnerf structuur. Zo is deze nauwelijks te onderscheiden van echt hout. In de structuur van RealWood® ziet u ook meer houtkringen, houtvlammen en andere subtiele details die u ook op echt hout aan treft. Beschikbaar in 6 onderstaande kleuren.

Basiscolor

Ga voor glad, ga voor basic. Onze deuren worden in twee standaard kleuren geleverd: Crème (9001) en wit (9010). Ideaal voor mensen die het graag rustig en neutraal houden, of juist een ander deel van hun huis willen accentueren.

De kleuren op deze pagina zijn ter indicatie, om de daadwerkelijke kleuren te zien, nodigen wij u uit om onze showroom te bezoeken.

 


Isolatie

Al onze ALKU® kunststof deuren- en kozijnen isoleren als geen ander. Dankzij het hoge kwaliteitsmateriaal, de isolatietechniek en de algemene constructie van zowel de deur als het kozijn houd deze onvoorstelbaar veel warmte tegen! Ontdek meer hieronder.

IKD-technologie

Besparen met ALKU®
Houd het onderhoud en de kosten laag. Na installatie van ALKU kunststof producten heeft u geen onderhoud meer. U zal deze dus nooit hoeven te schuren, verven of vernieuwen wat niet alleen tijd maar ook kostenbesparend is. Door de isolerende werking van onze kunststof producten bespaart u ook fors op uw energierekening, wat het ook een milieubewuste optie maakt! Haal het maximale uit uw deur of kozijn met IKD-technologie! Door middel van de IKD-technologie (intensieve kern-isolatie) kan u de isolatiewaarden van uw kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien goed verhogen met minimale ingreep. Hierdoor bespaart u maandelijks op uw energierekening. Ook verstevigt de IKD-technologie kunststof producten van binnenuit, wat het extra sterk en inbraakwerend maakt!

Werking
IKD-technologie toepassen is eenvoudig. Kunststofdeuren- en kozijnen bestaan uit een aantal profielkamers, deze kamers zijn in eerste instantie leeg. Een van deze kamers spuiten we vol met speciaal isolerend schuim. Na het inspuiten van het schuim stijgt de isolatiewaarde van het product aanzienlijk. Goede isolatie van een woning zorgt ervoor dat u het in de winter warm heeft en in de zomer koel. Aangenaam wonen het hele jaar door! IKD-technologie is alleen mogelijk bij Quadra- en Alira profiel

Beglazing

Standaard in al onze kunststof producten zit hoogrendementsglas, namelijk dubbele (HR++) isolerende beglazing. Deze beglazing bevat een onzichtbare laag metaalfolie in de spouw tussen de 2 glaslagen waardoor het raam heel goed isoleert. Omdat de isolerende werking van hoogrendementsglas alsmaar wordt verbeterd bestaan er nu meerdere types namelijk: HR+, HR++ en HR+++. HR +++ staat ook wel bekend als Triple glas en heeft een dubbele spouw en een extra isolatiecoating. Ook isoleren de deuren door middel van een verhoogde sponning. Dit houd in dat het glas dieper in de deur valt waardoor het koudste punt in de deur nog dieper verborgen ligt, en de deur zelfs nog minder warmte laat ontsnappen!

Interesse?

» Bezoek onze website

Enthousiast geworden van dit verhaal?