Het hele jaar door genieten

Met het eerste lentezonnetje wil je het liefst direct buiten gaan zitten. Met een terrasoverkapping van ALKU kan dat het hele jaar door. Een terrasoverkapping vergroot je leefruimte en je profiteert van maximaal licht. Het wordt de ultieme relaxplek, waar je ieder seizoen kunt genieten van je tuin. Een terrasoverkapping wordt al gauw een niet meer weg te denken verlengstuk van je huis.

De voordelen van aluminium

De kozijnen, deuren en schuifpuien van ALKU zijn van kunststof. Echter zijn de terrasoverkappingen van aluminium gemaakt. Bij een terrasoverkapping spelen sterkte en draagkracht namelijk een grote rol. Aluminium is veelzijdig, licht en sterk. Dat biedt voor de bouw van terrasoverkappingen veel voordelen. Er zijn grote overspanningen te maken met slanke profielen. Daarnaast is er een minimum aantal palen nodig. Hierdoor geniet je van maximale lichtinval en leefruimte. Een klein aantal pilaren is bovendien praktisch.

Een houten terrasoverkapping geeft veel schaduw. Doordat hout werkt, is er kans op krimpen, scheuren en rotten. Dat is bij aluminium onmogelijk. Ook roestproblemen zijn uitgesloten. En omdat aluminium recyclebaar is, is het nog beter voor het milieu ook.

Volledig af te stemmen op jouw wensen

De terrasoverkappingen zijn volledig af te stemmen op jouw wensen. Kies zelf de stijl en kleur. Met het type dak bepaal je de lichtinval. Hier kun je nog een zonwering aan toevoegen. Daarnaast is het mogelijk om van je terrasoverkapping een tuinkamer te maken. Zorg ervoor dat je lekker warm zit met een terrasverwarming. Maak er jouw eigen plekje van.

Veel ruimte dankzij grote overspanning

De afgelopen 20 jaar zijn de terrasoverkappingen van ALKU continu verbeterd dankzij ervaringen van onze monteurs en vooral van onze klanten.

Het uiterlijk van een terrasoverkapping speelt een grote rol. Daarom heeft ALKU de dikte van het aluminium en het ontwerp geoptimaliseerd. Daardoor ziet het er strak uit en zijn de terrasoverkappingen ijzersterk. Dat heeft als voordeel dat er grote overspanningen mogelijk zijn.

Af te stemmen op de hoogte van je goot

Het dak is flexibel. De liggers kunnen namelijk onder een hellingshoek tussen de 7 en 22 graden worden geplaatst. Hierdoor is je terrasoverkapping makkelijk af te stemmen op de hoogte van je goot.

De kleur, het type dak, het is allemaal af te stemmen op jouw wensen en woningstijl.