Magro en Plano

Dit basis kunststof profiel zette een domino-effect in gang. De trendsetters stonden als eerste in de rij voor het lichtvoetige kozijn en al snel volgde de rest van Nederland. Mooi én onderhoudsarm, wie wil dat nu niet? De ranke uitstraling van de beide profielen past uitstekend bij moderne minimalistische architectuur. Het Magro profiel is vanwege het slanke silhouet de ideale oplossing wanneer u graag veel daglicht binnen wilt halen.

    

Alira en Quadra

De profielen Plano en Magro zijn vlak. Alira en Quadra zijn de verdiepte varianten. Deze populaire profielen staan ook wel bekend als het Hollands of renovatieprofiel. Ze zijn zwaarder dan hun voorgangers en isoleren beter, doordat ze beschikken over meer en ruimere luchtkamers.

Profiel Alira is populair vanwege zijn monumentale en robuuste uiterlijk. Het blokprofiel Quadra is aan de voorzijde breder en is haast niet van zijn houten evenbeeld te onderscheiden. Haakse verbindingen en fijne accenten vormen de finishing touches.

    

QuadraTherm

Tenslotte is daar het QuadraTherm profiel, een profielvulling van PIR-schuim. De nieuwste innovatie op het gebied van duurzaam bouwen.

PIR staat voor polyisocyanuraat, een stof die bekend staat om zijn uitmuntende isolatiemogelijkheden voor gebouwen. Het geeft betere resultaten dan PUR-schuim (polyurethaan) én werkt bovendien brandvertragend.